Värmefilt - Massor med varma värmefiltar

Elektriska värmefiltar

Elektriska värmefiltar

En elektrisk värmefilt kopplas in till antingen eluttaget i hemmet eller husbilen men vissa värmefiltar kan man koppla in till 12 Voltsuttaget på bilen eller husvagnen. Inuti värmefilten går en elektrisk värmeledning som värms upp då den kopplas till en spänning.

Elektriska värmefiltar brukar ha en märkeffekt på mellan 80-200 Watt. Köp bara värmefiltar där ni själva kan variera effekten på filten.

Priset på en bra elektrisk värmefilt brukar ligga på mellan 400 kr upptill 1000 kr. Köp inte en elektrisk värmefilt till er hund, katt eller häst.

Viktigt om elektriska värmefiltar

Viktigt om elektriska värmefiltar

Det är mycket viktigt att ni bara köper elektriska värmefiltar som har en utförlig märkning på svenska. Dessutom ska alltid värmefilten vara CE-märkt.

Det händer ganska ofta att mindre nogräknade importörer köper in ett parti elektriska värmefiltar mycket billigt (20-30 kr styck) för att sedan sälja dem för 200-400 kr styck till konsument. Ibland är dessa värmefiltar direkt brandfarliga och de har även förekommit att den som använder filten får 230 Volt genom kroppen.

Förutom att värmefilten ska ha en bra märkning ska ni också köpa värmefilten hos någon större elkedja, hemelektronikkedja eller inredningsbutikskedja. Dessa har ofta kunskap och erfarenhet av att importera elektriska varor och vet vilka krav som ställs på t.ex. värmefiltar.


Värmefilt finns hos

Varm fakta om värmefiltar

Här får du massa varm och skön info och värmande fakta om värmefiltar, värmetäcken och värmeplädar.


Meny - Värmefilt
Till förstasidan på www.värmefilt.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
ElektriskHundarKatterNyheter